QCAD Bugtracker

  • Status Closed
  • Percent Complete
    100%
  • Task Type Bug Report
  • Category QCAD (main)
  • Assigned To
    Andrew
  • Operating System All
  • Severity Medium
  • Priority Very Low
  • Reported Version 3 RC4
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: QCAD Bugtracker
Opened by -- - 09.03.2012
Last edited by Andrew - 12.03.2012

FS#518 - Unable to use Library browser properly in RC4

Hi Andrew

In Ubuntu 11.10 and Windows 7 everything so far is working ok in QCAD apart from the Library browser!

1.In Win 7-64 I can run the browser and make a new folder, but when I try to set the permissions/open the folder - browser crashes.

2.In ubuntu 11.10 I first uninstalled RC2 then installed RC4. QCAD program runs ok but this time when I try to open up the browser (not a new folder)I get an error message stating that I do not have permissions to open the first file (vehicle -I think!)in RC2? If I select OK in the warning window the warning just keeps on repeating the same message for the next and subsequent files until I quit it.

Closed by  Andrew
12.03.2012 10:18
Reason for closing:  Fixed
Admin
Andrew commented on 09.03.2012 17:05

Thanks for the report.

1. Problem seems to be triggered when adding and subsequently accessing folders while the library browser is running. Two files with a fix are attached:

 scripts/Tools/LibraryBrowser/db/DirectoryPeer.js
 scripts/Tools/LibraryBrowser/LibraryBrowser.js

2. Not sure I understand this correctly. When you try to start the QCAD Library Browser, what is the exact error message? What is the connection to RC2 at this point?

Thanks.

-- commented on 09.03.2012 18:56

Andrew

At the moment I`m trying to get the Library browser working first in Ubuntu. So far I have determined that the path to the library in the library browser was set to RC2, I have now changed that to RC4- but now when I start the library browser it just starts the script debugger?

Now I don`t know whats happening!

-- commented on 09.03.2012 19:03

Not sure if this helps?

Welcome to the Qt Script debugger.
Debugger commands start with a . (period).
Any other input will be evaluated by the script interpreter.
Type ".help" for help.

Debugger invoked from /home/clive/opt/qcad-3.0.0-rc4-prof-linux/scripts/library.js, line 46.
46 debugger;

Admin
Andrew commented on 09.03.2012 20:04

There seems to be an inconsistency between the QCAD binary and the scripts and resources that are being used.

It looks like the old QCAD binary is being started (RC2) instead of RC4. It then tries to use the scripts from RC4 which fails of course.

Please make sure that you start QCAD 3 RC4 from its installation directory:
cd /home/clive/opt/qcad-3.0.0-rc4-prof-linux
./qcad

You may also want to try to start the library browser directly to check if that works:
./qcad -app-id QCADLibraryBrowser -enable-xdata -autostart scripts/Tools/LibraryBrowser/launch.js

-- commented on 10.03.2012 10:06

Thanks Andrew

I followed your advice and with a little bit of playing about all is OK now!

Regards

Clive

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing