QCAD

QCAD - 2D CAD System.

Click here for a documentation of the DokuWiki formatting syntax that can be used in reports

Please search for existing tasks (also closed ones) before opening a new task.

Please make sure that you are using the latest Version of QCAD before posting a bug (menu Help - Check for Updates)

Tasklist

FS#706 - Part Library not displaying parts

Attached to Project: QCAD
Opened by Paul Rickard (chuckious) - Wednesday, 24 October 2012, 12:41 GMT+2
Last edited by Andrew (andrew) - Thursday, 21 March 2013, 13:55 GMT+2
Task Type Bug Report
Category Main
Status Closed
Assigned To Andrew (andrew)
Operating System Windows 7
Severity Medium
Priority Normal
Reported Version 3.0.0
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

When I open the part library, it displays a dialog saying “Updating Index”, after it finishes, none are displayed, and the filesystem bar at the top is empty, clicking on it does nothing.

This task depends upon

Closed by  Andrew (andrew)
Thursday, 21 March 2013, 13:55 GMT+2
Reason for closing:  Fixed
Comment by -- (clive) - Wednesday, 24 October 2012, 12:57 GMT+2

Is this with the trial version?

Things to try.

1.If updating from a ' release candidate' first completely un-install previous version.
Then Go to > Windows search bar and type in %appdata% then in the Roaming data folder delete the entire QCAD file.
Then install QCAD 3 final. The roaming data will just be re-built!

2. The library files should be readable - but try setting the permissions and see if this has any effect.
Navigate to the QCAD installation folder and right click on it > then in the security tab set the permissions for yourself to read and write.

Comment by james a r brown (jamesarbrown) - Wednesday, 14 November 2012, 11:40 GMT+2

Hi,

Version:
3.0
Date:
Jul 27 2012
Qt Version:
4.7.4
Teigha Version:
3.05.0.0
Edition:
Full Version

Have the same, Library Browser, shows the folder tree, but not the DXF files within them

Comment by james a r brown (jamesarbrown) - Wednesday, 14 November 2012, 11:41 GMT+2

Ahh The icons are now displayed in a lower box.... Had to pull up the bar to show

Comment by Andrew (andrew) - Wednesday, 14 November 2012, 11:51 GMT+2

There are first reports that the current development version 3.0.3 / 3.0.5 fixes this problem.
You can download this snapshop release from the customer area:
http://www.ribbonsoft.com/en/customer-area

Loading...