QCAD

QCAD - 2D CAD System.

Click here for a documentation of the DokuWiki formatting syntax that can be used in reports

Please search for existing tasks (also closed ones) before opening a new task.

Please make sure that you are using the latest Version of QCAD before posting a bug (menu Help - Check for Updates)

Tasklist

FS#971 - Dimension properties: text position not saved

Attached to Project: QCAD
Opened by Stijn Verholen (sverholen) - Sunday, 17 November 2013, 12:01 GMT+2
Last edited by Andrew (andrew) - Tuesday, 03 December 2013, 11:21 GMT+2
Task Type Bug Report
Category Main
Status Closed
Assigned To Andrew (andrew)
Operating System Ubuntu Linux
Severity Low
Priority Normal
Reported Version 3.4.2
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

When reopening a dxf that had the dimension text aligned differently than the default, the text position has the same X position for vertical dimensions and the same Y position for horizontal dimensions as the dimension line. In other words, changes to the text position are not saved or loaded when reopening a file.

For example:
1) Create the drawing and take a dimension measurement
Dimension Line on (X, Y): (110, 1680)
Text Position changed to (X, Y): (100, 1255)

2) Save file, close it and reopen it
Dimension Line on (X, Y): (110, 1680)
Text Position on (X, Y): (110, 1255)

The text height (in drawing preferences) is set to 15 and page printing scale is 1:5 (if it matters).

QCAD Professional 3.4.2.0 on Ubuntu 13.04. See the attached file for the program specs.

Not really a major bug, but quite irritating none the less. :)

This task depends upon

Closed by  Andrew (andrew)
Tuesday, 03 December 2013, 11:21 GMT+2
Reason for closing:  Fixed
Comment by Husky (Husky) - Sunday, 17 November 2013, 20:07 GMT+2

Hi,

could this be a workaround for you? Yes - it isn't a solution but a workaround .... ;-)

http://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=2529&p=8362&hilit=Dimension#p8362

Comment by Stijn Verholen (sverholen) - Sunday, 17 November 2013, 21:29 GMT+2

Hello Husky,

Well I can certainly live with that workaround :)
Thank you very much.

For the audience: the gist of the workaround is:
1) select all dimensions
2) enter the command: dimregen

Thanks again, Husky !

To the developers: this problem doesn't occur straight away. My dimensions are in a separate layer. Instinctively, I think the problem started after I added another layer after the dimensions layer.
I'll test it out in the next couple of days and report here.

Loading...