Tartalom First Prev Home Next Last
QCad Felhasználói kézikönyv
 
   

Átállás QCad 1 -ről

Ebben a fejezetben a QCad 1 -ről QCad 2 -re történő átállás ismert problémáit mutatjuk be. Reméljük ez segít Önnek korábbi rajzainak konvertálásában.

DXF kompatibilitás

Amikor a QCad 1 -el készült rajzokat nyit meg, problémák lehetnek a mérethálóval, kitöltő mintákkal és szövegekkel. Ennek oka, hogy a korábbi verzió DXF állománya nem 100%-ban szabványos. Ezeket a rajzokat is importálhatja a Fájl Megnyitás ablakában 'QCad 1.x file (*.dxf *.DXF)' típust választva, ahogy a 152 ábrán látható.

Ábra 152: QCad 1 rajzok megnyitása.

A lekerekített szövegeket a QCad 2 már nem támogatja, a jobb hordozhatóság érdekében. Ezeket úgy importálhatja, ha előbb egyszerű elemekre felbontja a korábbi verzióban.

Fóliák kezelése

A fóliák tulajdonságainak változtatása nem volt hatással a kész elemekre a QCad 1-ben. Az új verzióban a változtatás hatással van a fólia minden elemére, amelyek tulajdonságait a "Fólia szerint" állította be.

Az átállás során úgy találhatja, hogy a korábbi tulajdonságok már nem megfelelőek. Általában ajánlott a tulajdonságokat "Fólia szerint" választani. Ehhez válassza a Tulajdonságok pontot a Módosítás menüben, majd jelölje ki az összes elemet és kattintson a 'Folytatás' gombra. A megjelenő ablakban válassza minden tulajdonsághoz a 'Fólia szerint' pontot, mint azt a 153 ábra mutatja.

Ábra 153: Minden tulajdonság átállítása 'Fólia szerint'.

   
  Tartalom First Prev Home Next Last

Copyright © 2003 RibbonSoft, Inc.
Minden jog fenntartva.
Ez a kézikönyv a ManStyle felhasználásával készült.