Tartalom First Prev Home Next Last
QCad Felhasználói kézikönyv
 
   

6 Parancssor

A QCad programban a menüpontokon, eszköztárakon és gyorsbillentyűkön kívül a parancssor is használható (lásd 10). A parancssor egy rendkívül hatékony eszköz a CAD rendszerek használatához. A haladó felhasználók gyakran egyik kezükkel a parancsokat gépelik, miközben a másikkal az egeret kezelik. Ha még nem használta a parancssort és nem is szeretné, a menüben kikapcsolható:

Nézetek - Konzol

Ábra 10: A QCad parancssora.

Egy szó a fókuszálásról

Amint a fókusz a parancssorra kerül, minden billentyű leütést feldolgoz. Ekkor a parancssor felirata kékre vált és egy villogó kurzor jel (függőleges vonal) látható a sorban.

Néha gyorsabb a munka a gyorsbillentyűkkel a parancssorba begépelt utasítások helyett. Ehhez a fókuszt el kell vinni a parancssorról, átadva a rajzterületnek. A legegyszerűbb, ha legnyomja az Esc billentyűt. Ha van szöveg a parancssorban, kétszer kell lenyomnia az Esc-t - az első törli a szöveget, a második átadja a fókuszt a rajzterületnek.

Most a példa kedvéért az NA-billenytűkkel kérheti az automata nagyítást. Figyelem! Az ablakkezelők billentyűzet kezelésében lehetnek eltérések!

A fókuszt újra a parancssorra viheti ha rákattint, vagy lenyomja a szóközt.

   
  Tartalom First Prev Home Next Last

Copyright © 2003 RibbonSoft, Inc.
Minden jog fenntartva.
Ez a kézikönyv a ManStyle felhasználásával készült.