Tartalom First Prev Home Next Last
QCad Felhasználói kézikönyv
 
   

7 Fájl kezelés

A QCad program a saját korábbi verziói, az AutoCAD ® és más szerkesztő programok által készített DXF állományokat is beolvassa. A rajzok mentése során a DXF 2000 [ DXF ] szabványt követi.

Új rajzok létrehozása

Eszköztár:


Menü:

Fájl - Új

Gyorsbillentyű:

Ctrl-N

Ezzel a parancssal új rajzot hozhat létre. Ezek teljesen üresek (elemek, fóliák és blokkok nélkül). Gyakori, hogy a felhasználók sablonokat hoznak létre a leggyakoribb elemekkel, saját fólia és keret beállításokkal. Ennek előnye, hogy nem kell minden rajzot teljesen üres lapról kezdeni, elegendő a kívánt sablon betöltése.

Rajz megnyitása

Eszköztár:


Menü:

Fájl - Megnyitás

Gyorsbillentyű:

Ctrl-O

Ezzel a parancssal megnyithat egy létező DXF állományt. Betöltés után egy új ablakban jeleni meg a rajz. A betöltött rajzok között az 'Ablakok' menüben válthat.

Vegye figyelembe, hogy a QCad csak az általa ismert és támogatott elemtípusokat tölti be. A többi elemet figyelmen kívül hagyja. Egy másik programmal létrehozott DXF állomány betöltése után célszerű a rajzot új névvel elmenteni. Ha ugyanazzal a névvel dolgozik tovább, a nem támogatott elemek törlődnek a rajzról.

Rajzok mentése

Eszköztár:


Menü:

Fájl - Mentés

Fájl - Mentés másként

Gyorsbillentyű:

Ctrl-S (mentés)

Ez a parancs elmenti az aktuális rajzot. Használja az eszköztáron levő gombot, vagy a Fájl - Mentés menüt. Ez a korábban megadott, vagy betöltés során meghatározott névvel menti a rajzot. Ha új rajzot szeretne menteni, vagy egy meglévőt új névvel, használja inkább a Fájl - Mentés másként menüt.

Rajz exportálása képként

Menü:

Fájl - Export..

Ez a parancs bitmap képként exportálja az aktuális rajzot.

A megjelenő ablakban adja meg a képfájl nevét. Ezek után egy második ablakban adja meg a kép méretét és a háttér színét.

Rajz bezárása

Menü:

Fájl - Bezár

Gyorsbillentyű:

Ctrl-W

Ez a parancs bezárja az aktuális rajzot. Bezárás előtt a program lehetőséget ad a mentésre, új névvel történő mentésre vagy az elvégzett változtatások elvetésére.

   
  Tartalom First Prev Home Next Last

Copyright © 2003 RibbonSoft, Inc.
Minden jog fenntartva.
Ez a kézikönyv a ManStyle felhasználásával készült.