Tartalom First Prev Home Next Last
QCad Felhasználói kézikönyv
 
   

8 Nyomtatás

A QCad rajzok nyomtatásához szükséges egy méretarány megadása. Ez lehet 1:1 vagy tetszőleges egyéb érték. Javasoljuk a nyomtatási kép megtekintését, mielőtt ténylegesen nyomtatásba kezd. Az előnézeti képen még igazíthat a rajz pozícióján és méretarányán.

Nyomtatási kép

Eszköztár:


Menü:

Fájl - Nyomtatási kép

Beállítások eszköztár:


Ez az eszköz egy nyomtatási kép előnézeti ablakot nyit meg. Megmutatja, hogyan fog kinézni a rajza a lapon. Az eszköztára legördülő menüjével beállíthatja a megfelelő méretarányt. A középső gomb a fekete/fehér nyomtatást kapcsolja ki és be. Ha bekapcsolt, minden vonal feketén jelenik meg, nem szürkén és nem színesen. A jobb oldali gomb automatikusan a papír közepére helyezi a rajzot. A bal egérgombbal a papír is mozgatható a rajz körül.

Ábra 11: Nyomtatási kép.

Nyomtatás

Eszköztár:


Menü:

Fájl - Nyomtatás

Gyorsbillentyű:

Ctrl-P

Ezzel a parancssal a nyomtatási képen látottakat veti papírra. Egy beállítások ablak jelenik meg, mielőtt bármi történne. Itt választhatja ki a nyomtatót. Ekkor még mindig változtathat a papír méretén is (bár nem javasolt). A papír formátumát a rajz beállításaiban megadhatja nyomtatás előtt. Ha a nyomtatás kezdetén változtat a papír formátumán, a rajz nem fog illeszkedni a papírra.

Nyomtatás fájlba

Választhatja a "nyomtatás fájlba" lehetőséget is, a papírra nyomtatás helyett. Unix és Mac OS X rendszereken ez egy Postscript állomány létrehozását jelenti. Windows rendszereken egy nyers bináris állomány jön létre (PRN), amely nyomtató függő. Ha Windows alatt szeretne Postscript állományokat létrehozni, telepítsen egy Postscript nyomtatót, mint pl. "APS-PS".
A PS állományokat könnyű PDF formátumúra konvertálni a ps2pdf vagy Acrobat Distiller segítségével.

   
  Tartalom First Prev Home Next Last

Copyright © 2003 RibbonSoft, Inc.
Minden jog fenntartva.
Ez a kézikönyv a ManStyle felhasználásával készült.