right mouse click

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD Professional.

Moderator: andrew

right mouse click

Postby michel » Sun Apr 27, 2008 8:58 am

Hello,

What do you think to give a selection menu on right mouse click, for example give direct access to the properties of the selected object?

michel
michel
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: Fri Apr 18, 2008 1:49 pm

Postby andrew » Sun Apr 27, 2008 1:37 pm

Note that QCad uses the right mouse click to quickly cancel a tool or go back to the last step of a tool. You might want to enable the property editor to give you immediate access to the properties of one or more selected entities.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2602
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby michel » Mon Apr 28, 2008 10:59 am

Hello Andrew,

That's exacly what I meant, getting a quick access to the property editor to change properties of lines

Michel
michel
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: Fri Apr 18, 2008 1:49 pm

Postby andrew » Mon Apr 28, 2008 12:28 pm

Not sure if we are on the same page. I was referring to the property editor that can be enabled as widget:
View - Toolbars - Property Editor

This is not a dialog, it's a widget that stays visible and can be used immediately, without the need of choosing a menu or context menu,
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2602
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

right mouse click / PDF formats

Postby michel » Tue Apr 29, 2008 8:37 pm

Hello Andrew,

I'm sorry. My request was effectively not very clear. In fact I had in mind a quick access to the attributes in order to quickly change the attributes of lines for example.

Another point I want to suggest is the PDF generation. I can create drawings in many formats, as soon as I want to export one in pdf format the size is automatically limited to the A4-format. It would be helpful if at least A3 could also be chosen. Do you think that is possible?

Michel
michel
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: Fri Apr 18, 2008 1:49 pm

Postby michel » Wed Apr 30, 2008 6:11 pm

Hello Andrew,

Please ignore my last suggestion; I discovered that i can preset the format an so also this of the pdf sheet.

Michel
michel
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: Fri Apr 18, 2008 1:49 pm

Postby apjjr » Sat May 03, 2008 4:46 am

andrew wrote:Not sure if we are on the same page.

Andrew, I think he might have been thinking of a context sensitive menu where you could select a to have properties dialog appear. But, that might be the same as the widget you already have. He may like to have it go away when he's through with it, releasing screen real estate.
Alex
apjjr
Active Member
 
Posts: 27
Joined: Sun Apr 08, 2007 3:49 pm


Return to QCAD 2.1/2.2 Suggestions and Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest