Construction lines

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD version 3

Moderator: andrew

Construction lines

Postby kazmer » Thu May 22, 2014 1:22 am

It would be very useful if there was a quick way of creating construction lines, ie. infinite lines defined by some parameters. I found http://www.cad-addict.com/2009/01/autoc ... lines.html that describes a bit how AutoCAD does (or did, in 2009) it.

What I have oftentimes is a segment whose line I have to reference things to, but outside the segment itself (pretty sure I don't have the geometry terms right here, but you get the idea), so - at least to me - the most important thing is to have the ability to quickly draw a construction line "on top of" an existing line (but of course it doesn't hurt to have the other drawing tools and options available :).

Thoughts? Votes even? :)
kazmer
Junior Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:26 am

Re: Construction lines

Postby Clive » Thu May 22, 2014 9:19 am

Hi Kazmer

Totally agree, a feature request already exists for this, please add a vote on the bugtracker (used for feature requests too) to push up the priority.

http://www.ribbonsoft.com/bugtracker/in ... &closedto=
Regards
Clive
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 976
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Construction lines

Postby kazmer » Thu May 22, 2014 10:17 am

Vote added :)
kazmer
Junior Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:26 am

Re: Construction lines

Postby kazmer » Mon Jun 02, 2014 1:20 pm

For those not following, ray and xline has steadily been pouring into the Git version for the past couple of days.

Thanks, Andrew!
kazmer
Junior Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:26 am


Return to QCAD 3 Suggestions and Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests