[SOLVED] Installing QCAD without loosing preferences

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

[SOLVED] Installing QCAD without loosing preferences

Postby Frank60 » Sat Dec 28, 2013 10:51 am

Hi,

for a while it wasn't necessary to uninstall previous versions or change folders, now this 'feature' is back again.

Very annoying as the user preferences used to be uninstalled too, meaning hours of work to restore user preferences.

Any special reason for this 'feature' ?
Frank60
Active Member
 
Posts: 26
Joined: Thu Apr 25, 2013 1:16 pm

Re: QCAD 3.4.5

Postby andrew » Sat Dec 28, 2013 11:11 am

Yes, there is a reason: overwriting a previous version with a new one leads to a 'mix' of two versions, creating some serious problems (QCAD would not start anymore, crash, etc).

I wasn't aware that an uninstall removes your configuration file. That should not be the case and I will look into that.

For now, you can install new versions into a new, empty folder or backup your QCAD3.ini file before an update:

Windows XP:
C:\Documents and Settings\username\Application Data\QCAD\QCAD3.ini

Windows Vista, Windows 7:
C:\Users\username\AppData\Roaming\QCAD\QCAD3.ini
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2554
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: QCAD 3.4.5

Postby andrew » Sat Dec 28, 2013 11:28 am

I just tried to reproduce this problem here without any success. Uninstalling QCAD does not remove the configuration file here.

Can you briefly confirm that this is something that actually happened - or did you just assume / fear that uninstalling probably would reset your configuration? Thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2554
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: QCAD 3.4.5

Postby Husky » Sat Dec 28, 2013 8:11 pm

Hi everybody 8)

andrew wrote:I just tried to reproduce this problem here without any success. Uninstalling QCAD does not remove the configuration file here.

I tested this also with a German XP/32 System and I can confirm this statement. Maybe if you use an extern uninstall Program ...

But now I'm confused too:
@Andrew

Is the German configuration different - my QCAD3.ini is stored in the Folder QCAD - not Ripponsoft ....
C:\Dokumente und Einstellungen\User\Anwendungsdaten\QCAD

I found an old Sub-folder called Ripponsoft with an old QCAD.ini but this one is apparently abandoned since a long time ...
C:\Dokumente und Einstellungen\User\Anwendungsdaten\Ripponsoft
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 655
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD 3.4.5

Postby andrew » Sat Dec 28, 2013 8:15 pm

Thanks Husky, it's of course QCAD, not RibbonSoft (since version 3.1).
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2554
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: QCAD 3.4.5

Postby Frank60 » Mon Dec 30, 2013 1:15 pm

Thanks for the support.

I installed 3.4.5 without any problems.
Frank60
Active Member
 
Posts: 26
Joined: Thu Apr 25, 2013 1:16 pm


Return to QCAD 3 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests