Commands stuck - BUG

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
Rtech
Junior Member
Posts: 21
Joined: Fri Jun 12, 2015 1:38 am

Commands stuck - BUG

Post by Rtech » Thu Jul 23, 2015 5:37 pm

qcad pro 3.9.5.0, win 7.

I noticed a few commands stuck - do not respond.

The latest one, is the "orthogonal". When I click orthogonal and try to change the degrees, the box with the value doesn't respond. It happened too many times. Or if I click the basis line it doesn't respond, so I clicked many times, then a series of lines appeared placed after a while!
Last edited by Rtech on Thu Jul 23, 2015 6:50 pm, edited 1 time in total.

Rtech
Junior Member
Posts: 21
Joined: Fri Jun 12, 2015 1:38 am

Re: Commands stuck - BUG

Post by Rtech » Thu Jul 23, 2015 6:38 pm

I just found out that this is a BUG related to 3.9.5 version.

I instaled 3.9.4 version on a different folder (without uninstalling the later) and it WORKED, NO PROBLEM!

EDIT: Installing in a different folder without uninstalling the other version is NOT recommended, the other version doesn't appear on "Uninstall a program" in control panel and even if you click on the uninstall in "Programs" you have to point it to the "uninst.exe" file itself on the installed folder -otherwise it can't find it.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5360
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Commands stuck - BUG

Post by andrew » Fri Jul 24, 2015 10:12 am

Thanks. This seems to be caused by the recent update to Qt 4.8.7. I will revert to the good old Qt 4.7.4 for the next Windows release.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5360
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Commands stuck - BUG

Post by andrew » Fri Jul 24, 2015 10:15 am


User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5360
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Commands stuck - BUG

Post by andrew » Fri Jul 24, 2015 3:52 pm

QCAD 3.9.6 (unter Windows based on Qt 4.7.4) has been released and should fix this issue.

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”