text layer query

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD 2.1/2.2.

Moderator: andrew

text layer query

Postby rwuest » Sat Jan 09, 2010 3:15 am

I can't find any way to tell me what layer some text is on. How do you do that? Modify attributes doesn't tell the current attribute values.

In fact, modify properties is exactly the same as modify text!
rwuest
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:03 am

Postby andrew » Sat Jan 09, 2010 10:37 am

You can use the property editor for this. Enable this widget with:

View - Toolbars - Property Editor

- Select the entity of which you want to know the layer.
- Look in the property editor for the property "Layer"

You can also use the property editor to quickly change the layer and other properties of all selected entities.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2544
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby rwuest » Sat Jan 09, 2010 5:07 pm

Thanks, that works.

It doesn't show the width of a line.

Robert
rwuest
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:03 am

Postby andrew » Sat Jan 09, 2010 10:47 pm

rwuest wrote:It doesn't show the width of a line.


Entity attributes (width, color, line style) should be controlled "by layer" always. Assigning attributes to entities directly is strongly discouraged but nevertheless possible (though not through the property editor at this point).
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2544
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am


Return to QCAD 2.1/2.2 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest