Position of labels on dimensions

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD 2.1/2.2.

Moderator: andrew

Position of labels on dimensions

Postby michaelsr » Fri May 16, 2008 10:56 am

Hi - Is there a way to position the dimension labels so that they do not overwrite the dimension line? There does not appear to be any kind of offset.

Thanks,

Michael
Michael

----------------
FC7 64bit with QCad 2.1.3.2
michaelsr
Junior Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:06 pm
Location: Berkshire, United Kingdom

Postby andrew » Mon May 19, 2008 12:44 am

You can set up dimension parameters in the drawing preferences (edit menu). You may also want to move the dimension labels in certain situations:

1. select dimension
2. drag and drop blue spot at label position
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2756
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby michaelsr » Thu May 22, 2008 10:46 am

Thanks, problem solved. I really must open my eyes next time! Completely missed the additional blue dot.
Michael

----------------
FC7 64bit with QCad 2.1.3.2
michaelsr
Junior Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:06 pm
Location: Berkshire, United Kingdom


Return to QCAD 2.1/2.2 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest