how to draw lines

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD 2.1/2.2.

Moderator: andrew

how to draw lines

Postby dharmagio » Sun Apr 27, 2008 12:41 am

how can i draw a line or something, and input the legth like in autocad we just need to select line then imput the length, how can i do that in qcad? for example i want a line with 3 mts long ...
dharmagio
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:55 pm

Postby andrew » Sun Apr 27, 2008 8:56 am

You can use relative coordinate input (e.g. @3,0, @3<30, ...) or use the "line with given angle" tool or draw a line that is longer than what you need and trim it later. Depends on your exact situation.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

i understand

Postby dharmagio » Sun Apr 27, 2008 9:15 am

i think i can use the angle tool, but i am not satisfied. i think this must be the priority tool to upgrade. if i want a specific measure its very useful to check first point than with mouse point the direction off the line free or orto and simply input a number refer for length. angle must be 0 by default and only input angle when needed, because angle is not the priority!
dharmagio
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:55 pm


Return to QCAD 2.1/2.2 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest