point in excel sheet

Drop in here to discuss whatever you want.

Moderator: andrew

point in excel sheet

Postby hborsarello » Mon Mar 30, 2009 5:37 pm

Hello,

Can someone help me?
I have a curve to trace that is defined by some (a lot) X,Y coordinate in an excel sheet, is it possible to make a script or other method to achieve my goal?

Thanks
Hugues
hborsarello
Newbie Member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 30, 2009 5:34 pm

Postby andrew » Mon Mar 30, 2009 6:57 pm

Yes, this should be possible.

First you will have to convert your data into something easy to parse, for example CSV (plain text file, fields separated for example with tabs).

Then have a look at the example script "inputxy.qs" and example data "inputxy.txt" which should at least be a good starting point.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2381
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby hborsarello » Mon Mar 30, 2009 7:28 pm

Thanks,

I'm trying but have some problem, that say that cannot read the file.... the tutorial is for windows and i'm on osX, do you think thay can be the point??


Hugues
hborsarello
Newbie Member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 30, 2009 5:34 pm

Postby andrew » Mon Mar 30, 2009 8:39 pm

hborsarello wrote:I'm trying but have some problem, that say that cannot read the file....


You might have to enter the full path of the file you want to read or hard-code it into the script or extend the script to display a file open dialog.

hborsarello wrote:the tutorial is for windows and i'm on osX, do you think thay can be the point??


I'm not sure I understand you correctly. What tutorial are you looking at?

QCAD generally behaves almost the same on all platforms.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2381
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby hborsarello » Wed Apr 01, 2009 3:06 pm

Great it works.......
But another question to specialists : inputxy script makes segment between each xy point, is it possible to modify it to create polyline? or is there a solution to do the transformation of a lot of segment (about 2000, difficult by hand) in a polyline?

Thanks a lot
hugues
hborsarello
Newbie Member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 30, 2009 5:34 pm

Postby andrew » Wed Apr 01, 2009 3:25 pm

You can use the tool to create a polyline from segments:
http://www.ribbonsoft.com/qcad/manual_r ... r21.html#8
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2381
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am


Return to Chat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests