QCAD Open/Save dialog crash

If you are having problems with QCAD 2.1/2.2, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

QCAD Open/Save dialog crash

Postby Lis » Wed Nov 25, 2009 6:49 pm

Hi everyone.
Versions:
QCAD Pro 2.2.2.0 Demo
Window 7

If I try to open a file or save a file QCAD crashes completely.
First the open dialog pops up, but the dialog is overall white.
Then QCAD crashes.

How to fix this?

Thanks, Louis

PS: I just made my professional payment :D
Lis
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Wed Nov 25, 2009 6:34 pm

Postby andrew » Wed Nov 25, 2009 9:28 pm

We will send you the download link for the intermediate release QCAD 2.2.2.1 which should fix this problem as soon as we have received your payment.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby Lis » Thu Nov 26, 2009 8:27 pm

Works perfeclty. Thanks
Lis
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Wed Nov 25, 2009 6:34 pm

Postby shemfoo » Sun Jan 24, 2010 6:44 am

andrew wrote:We will send you the download link for the intermediate release QCAD 2.2.2.1 which should fix this problem as soon as we have received your payment.


Hi, I have the same problem. I purchased a copy of QCad 2.2.2.0 Pro, worked fine for awhile. Then when I opened the program, click on File then Open, it crashes. Can you email me the link for the update please.
shemfoo
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:41 am

Postby andrew » Sun Jan 24, 2010 1:15 pm

shemfoo: You can download QCAD and QCAD updates (including 2.2.2.1) anytime from our online store at:

https://www.ribbonsoft.com/store

-> My Account
-> Login
-> View appropriate order
-> Click "download" button beside appropriate product
-> Download QCAD Professional
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby shemfoo » Mon Jan 25, 2010 9:16 am

Thanks Andrew!
shemfoo
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 24, 2010 6:41 am

Postby pnwflows » Sun May 02, 2010 12:41 am

I'm having this same problem with the MAC version of 2.2.2.0. I am a paid user.
pnwflows
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Sun May 02, 2010 12:38 am

Postby andrew » Sun May 02, 2010 3:53 pm

pnwflows: please indicate exact Mac OS X version number, thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby pnwflows » Sun May 02, 2010 5:36 pm

Hi Andrew,

Version 10.5.8 with QCAD 2.2.2.0. The demo seemed to work fine, but I bought the software immediately, so I can't say that for a fact. It seems like I was able to 'save as' a couple times, then on an attempt to open a saved file, it locked and has since been unable to save as or open. I've been launching and renaming files through the finder. I did search the forum and attempted to 'reset' the software. I have also removed the demo and the first install folder, re-downloaded, un-tarred it into the app folder, etc... QCAD looks like a very promising fit for me. I'm looking forward to getting it running.
pnwflows
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Sun May 02, 2010 12:38 am

Postby andrew » Mon May 03, 2010 11:10 am

pnwflows wrote:...and attempted to 'reset' the software.


Did you find and delete the configuration file?

If not, that would be the next thing to do. The file is present in either /Users/your_name/.config/RibbonSoft/QCAD.ini or /Users/your_name/Library/Preferences/QCAD.plist

Note that tools that search files on your hard drive such as Max OS X Spot Light will likely NOT find the file, even if it is there. If so, you will have to look for it manually. The best way to do that is in the Terminal application if you are comfortable with that. For example:

cd /Users/your_name/.config/RibbonSoft
rm QCAD.ini
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby pnwflows » Tue May 04, 2010 5:44 am

I did. I had the .ini file. It asked me for default unit of measure and language on startup, but crashed the same. Does where I store my drawings have any effect?
pnwflows
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Sun May 02, 2010 12:38 am

Postby andrew » Wed May 05, 2010 8:57 am

pnwflows wrote:Does where I store my drawings have any effect?


It could have. Do you use network drives or other kind of external drives?
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby pnwflows » Fri May 07, 2010 4:08 am

No, drawings are on local hard drive in QCAD folder.
pnwflows
Newbie Member
 
Posts: 6
Joined: Sun May 02, 2010 12:38 am


Return to QCAD 2.1/2.2 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests