Change default document settings

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD 2.1/2.2.

Moderator: andrew

Change default document settings

Postby hungerburg » Mon Jun 21, 2010 1:11 pm

Can I change the default settings of blank new documents? (Also those that are generated by script.)

I draw mostly things that are more than a meter tall and the dimension labels and arrows are way too small and I have to adjust them each time.

I would imagine a drawing somewhere, that has the initial settings, but I did not find it in the application folder.

Thank You

Peter
User avatar
hungerburg
Senior Member
 
Posts: 125
Joined: Fri May 28, 2010 7:35 pm

Postby andrew » Sat Jun 26, 2010 8:27 pm

No. The only default setting you can change for new drawings is the default drawing unit.

You may want to create your own template (a normal drawing with your set of layers and individual settings) and then open that drawing instead of creating a new drawing.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2536
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am


Return to QCAD 2.1/2.2 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests