Export format from QCAD for AutoCAD

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD version 3

Moderator: andrew

Export format from QCAD for AutoCAD

Postby nick » Fri Sep 28, 2012 9:45 am

I imported a 2D AutoCAD dxf file (v12) and added some layer information - its a drawing of an island with about 45 layers on it covering everything from Global Heritage information to buildings to services and utilities. I am now trying to export this file back to the client and whatever format I choose he is unable to read it either with his version of AutoCAD or AutoDesk and we had tried about 6 options on the export format. Can you pls assist.
nick
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 27, 2012 8:12 pm

Re: Export format from QCAD for AutoCAD

Postby andrew » Fri Sep 28, 2012 9:50 am

Files exported from QCAD 3 (please check your version of QCAD) should be readable by Autocad. If not, please attach or e-mail the drawing file for testing, thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2522
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Export format from QCAD for AutoCAD

Postby Clive » Fri Sep 28, 2012 9:56 am

Hi Nick
What I normally do when importing older files from AC is:
1. Import file.
2. Before I do anything I save file again in QCAD 3 as current version dxf/dwg.
3. Make addition's etc.
4. Save file and send to client.
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 895
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Export format from QCAD for AutoCAD

Postby nick » Tue Oct 02, 2012 9:58 pm

Thanks Clive - seems I should have saved as a dwg/dxf format before I proceeded. I will send the examples to Andrew in response to his mail and for his to kindly test.

Many thanks
Nick
nick
Registered Member
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 27, 2012 8:12 pm


Return to QCAD 3 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests