more thoughts on line thickness

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD version 3

Moderator: andrew

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 326
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

more thoughts on line thickness

Postby J-J » Fri May 03, 2013 9:58 pm

When I work on a drawing on screen, I find it convenient to set line thickness to the minimum value, default or 0. This is best to appreciate intersections or do constructions. When comes print time however, those lines have a hard time with the printer resolution, more so at reduced scale as I do not have more than A4. Any line less than 0.13 is really faint on paper. So, I was wondering if it would be feasible to set the line thickness in the normal way when creating the miscellaneous layers (ready for print) and yet have them show thin on screen. This perhaps, could also be a selectable option via a check mark in the layer list for those preferring otherwise.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 4271
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: more thoughts on line thickness

Postby andrew » Fri May 03, 2013 10:49 pm

One way to handle this is through the draft mode (View - Draft Mode). In draft mode, all lines are shown as one pixel wide and continuous. Note that hatch patterns are not shown in draft mode.

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 326
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: more thoughts on line thickness

Postby J-J » Sat May 04, 2013 7:42 am

Thanks Andrew, I forgot about this mode, I will try to see if that does it.


Return to “QCAD 3 Suggestions and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests