Clip to rectangle problem ...

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Wed Nov 27, 2013 9:34 pm

Hi,

I'm trying right now to use the "Clip to rectangle / clip to area tool.
Unexpected I have problems to define the size of an area - but not in all parts of the drawing and I don't know why!

"Big area" = impossible - the left mouse click is not accepted

Husky-2013.11.27-01.png
Husky-2013.11.27-01.png (3.14 KiB) Viewed 1698 times



"Small area" ... works. Why??????????

Husky-2013.11.27-02.png
Husky-2013.11.27-02.png (3.67 KiB) Viewed 1698 times

Husky-2013.11.27-03.png
Husky-2013.11.27-03.png (1.04 KiB) Viewed 1698 times


Any Idea on this?
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 690
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby andrew » Thu Nov 28, 2013 11:54 am

Thanks for the report.

Could you attach or e-mail the DXF file for testing? Thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2677
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Nov 28, 2013 12:53 pm

Yes, I've noticed this too. It seems to happen when selecting parts of a drawing that contain Circles.
Works fine for Arc and Ellipses, but Circles no good. Check my simple test.

Clip to Rectangle test.dxf
(79.07 KiB) Downloaded 103 times
Clive
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 961
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby andrew » Thu Nov 28, 2013 1:01 pm

Thanks Clive. I can reproduce that behavior and files a report at:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... ask_id=977
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2677
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Nov 28, 2013 2:16 pm

andrew wrote:Thanks Clive. I can reproduce that behavior and files a report at:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... ask_id=977

No problem, glad you've sorted it out :wink:

@Husky, it will be good to test this with the forthcoming new release 8)
Clive
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 961
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Thu Nov 28, 2013 7:49 pm

clive wrote:@Husky, it will be good to test this with the forthcoming new release 8)


That's for sure ... :lol: :lol: :lol:
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 690
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Dec 05, 2013 1:18 pm

Hey Husky check it out, this seems to be fixed now in 3.4.4 :wink:
Clive
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 961
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Thu Dec 05, 2013 7:36 pm

clive wrote:Hey Husky check it out, this seems to be fixed now in 3.4.4 :wink:

Yep - now it works like a charm. Thank you Andrew!
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 690
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA


Return to QCAD 3 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests