Bitmap Export default resolution

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post one question per topic.
Post Reply
algrass
Active Member
Posts: 44
Joined: Mon Aug 10, 2015 8:13 pm

Bitmap Export default resolution

Post by algrass » Fri Sep 04, 2015 8:07 am

Is there a way to alter the default export resolution in the Export Bitmap dialog box? Current default is 640x480.Normally I export at 1920x1080 and would like to avoid changing this manually every time. Is there a .xml file I can modify to set my preferred resolution export?

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Bitmap Export default resolution

Post by andrew » Fri Sep 04, 2015 9:50 am

I've moved this to a feature request at:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... sk_id=1259

A quick fix is available.

algrass
Active Member
Posts: 44
Joined: Mon Aug 10, 2015 8:13 pm

Re: Bitmap Export default resolution

Post by algrass » Fri Sep 04, 2015 2:48 pm

Great Andrew. Thank you.

User avatar
hungerburg
Premier Member
Posts: 160
Joined: Fri May 28, 2010 7:35 pm

Re: Bitmap Export default resolution

Post by hungerburg » Fri Sep 04, 2015 7:43 pm

Very nice, nicer still, if the dialogue would remember the file type too!

(I never save bmp but png most of the time…)

algrass
Active Member
Posts: 44
Joined: Mon Aug 10, 2015 8:13 pm

Re: Bitmap Export default resolution

Post by algrass » Sun Sep 06, 2015 9:57 am

hungerburg wrote:Very nice, nicer still, if the dialogue would remember the file type too!

(I never save bmp but png most of the time…)
I agree entirely!

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”