New drawings in draft mode.

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post one question per topic.
Post Reply
Panchdara
Active Member
Posts: 34
Joined: Wed Nov 25, 2015 4:15 pm

New drawings in draft mode.

Post by Panchdara » Wed Aug 02, 2017 11:21 am

Not sure if I'm missing something but... I prefer to work in draft mode and would like all new drawings to be automatically opened in draft mode... is there a setting for that or must I always go View->Draft Mode (D, F)?

Thanks
Win 10, QCAD 3.20.1, 3.20.1.3

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2132
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: New drawings in draft mode.

Post by Husky » Wed Aug 02, 2017 8:58 pm

Panchdara wrote:... is there a setting for that or must I always go View->Draft Mode (D, F)?
Not to my knowledge. Maybe you like to post a Feature Request below:
http://www.ribbonsoft.com/bugtracker

Additional thought:
I would also appreciate if the "Draft Mode" Status would be saved with the drawing like "Screen-based Linetypes" and "Anti-aliasing".
Work smart, not hard: QCad Pro

Panchdara
Active Member
Posts: 34
Joined: Wed Nov 25, 2015 4:15 pm

Re: New drawings in draft mode.

Post by Panchdara » Thu Aug 03, 2017 8:47 am

Thanks Husky. I did that but made mistake of flagging as a "bug"... then Andrew (I presume) set it to the correct flag as "feature request". The only reason I mention this is because it's very reassuring that these requests are being looked at on a very timely basis. QCAD support is one of the very best.
Win 10, QCAD 3.20.1, 3.20.1.3

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”