Precision Preview dimensioning ...

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3125
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Precision Preview dimensioning ...

Post by Husky » Sat May 10, 2014 10:52 pm

Hi,

QCAD 3.5.0

I'm just wondering - is this new or I just did not notice that before?

My settings for Dimension are mm / decimal / precision 0.00

If I do my dimensioning the preview of the dimensioning has a precision of .0000 but the finished dimension shows me my desired .00. Is this on purpose? I can't remember that this has worked in the past on that way .... maybe just me. :oops:
Husky-2014.05.10-02.png
Husky-2014.05.10-02.png (10.92 KiB) Viewed 3940 times
Edit:

How do I get the same Preview Size to be able to place my dimension correctly?

This test is done with the settings: mm / text hight 25 / decimal / precision 0.00
Husky-2014.05.10-03.png
Husky-2014.05.10-03.png (13.75 KiB) Viewed 3937 times
Edit: And if I use tools like move, copy, rotate etc the preview has a different size and precision?
Husky-2014.05.10-01.png
Move/Copy tool
Husky-2014.05.10-01.png (10 KiB) Viewed 3928 times
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6865
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Post by andrew » Mon May 12, 2014 9:26 am


User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6865
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Post by andrew » Mon May 12, 2014 3:19 pm

A bug fix release 3.5.1 is now available in your download area.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3125
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Precision Preview dimensioning ...

Post by Husky » Mon May 12, 2014 8:28 pm

andrew wrote:A bug fix release 3.5.1 is now available in your download area.
Works great! Thank you.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6865
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Post by andrew » Mon May 12, 2014 9:22 pm

OK, thanks for letting me know!

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”