Precision Preview dimensioning ...

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 1615
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Precision Preview dimensioning ...

Postby Husky » Sat May 10, 2014 10:52 pm

Hi,

QCAD 3.5.0

I'm just wondering - is this new or I just did not notice that before?

My settings for Dimension are mm / decimal / precision 0.00

If I do my dimensioning the preview of the dimensioning has a precision of .0000 but the finished dimension shows me my desired .00. Is this on purpose? I can't remember that this has worked in the past on that way .... maybe just me. :oops:

Husky-2014.05.10-02.png
Husky-2014.05.10-02.png (10.92 KiB) Viewed 2588 times


Edit:

How do I get the same Preview Size to be able to place my dimension correctly?

This test is done with the settings: mm / text hight 25 / decimal / precision 0.00

Husky-2014.05.10-03.png
Husky-2014.05.10-03.png (13.75 KiB) Viewed 2585 times


Edit: And if I use tools like move, copy, rotate etc the preview has a different size and precision?

Husky-2014.05.10-01.png
Move/Copy tool
Husky-2014.05.10-01.png (10 KiB) Viewed 2576 times
Work smart, not hard: QCad Pro

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 4832
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Postby andrew » Mon May 12, 2014 9:26 am


User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 4832
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Postby andrew » Mon May 12, 2014 3:19 pm

A bug fix release 3.5.1 is now available in your download area.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 1615
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Precision Preview dimensioning ...

Postby Husky » Mon May 12, 2014 8:28 pm

andrew wrote:A bug fix release 3.5.1 is now available in your download area.

Works great! Thank you.
Work smart, not hard: QCad Pro

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 4832
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Precision Preview dimensioning ...

Postby andrew » Mon May 12, 2014 9:22 pm

OK, thanks for letting me know!


Return to “QCAD 3 Troubleshooting and Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests