scale chain lock (y-parameter) when placing a block

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
webrider
Active Member
Posts: 31
Joined: Sun May 27, 2007 5:31 pm
Location: Florida, USA

scale chain lock (y-parameter) when placing a block

Post by webrider » Tue Mar 08, 2016 7:22 pm

Win7, Qcad Pro v3.12.8 Following example explains:
1. Select block to place into drawing
2. Change x-scale to 1/3, observe grayed out y-scale shows (.333)
3. Click chain to unlink x & y scales
4. Change y-scale to 1/2
4. Click chain again to relink x & y scales and y-scale box grays out but 1/2 remains
5. Block is placed using x = 1/3 and y = 1/2 even though the chain shows x & y linked and 1/2 grayed out

I went to your link for bugs, to report this problem there, but that site says I am not a registered user.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6642
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: scale chain lock (y-parameter) when placing a block

Post by andrew » Wed Mar 09, 2016 9:10 am


Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”