[solved] Print problem (layer "Defpoints")

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
sdev
Newbie Member
Posts: 5
Joined: Tue May 01, 2018 5:22 pm

[solved] Print problem (layer "Defpoints")

Post by sdev » Sun May 06, 2018 8:30 pm

Hi, Running QCAD 3.20.1 on Mac High Sierra. Have made a plan for a cabinet and tried to print. The print preview looks nothing like what actually prints. These are shown in the screen shot (Screen) and PDF of the print output (Test). It looks like one of the layers refuses to print despite being "visible". Help appreciated
Many thanks
Attachments
Test.pdf
(4.94 KiB) Downloaded 40 times
Screen.jpeg
Screen.jpeg (851.39 KiB) Viewed 1131 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2149
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Print problem

Post by Husky » Sun May 06, 2018 9:00 pm

sdev wrote:It looks like one of the layers refuses to print despite being "visible".
Hi,
please check the Layer Status. Plottable needs to be checked.
Husky-2018.05.06-01.png
Husky-2018.05.06-01.png (12.64 KiB) Viewed 1129 times
Work smart, not hard: QCad Pro

sdev
Newbie Member
Posts: 5
Joined: Tue May 01, 2018 5:22 pm

Re: Print problem

Post by sdev » Sun May 06, 2018 9:18 pm

Thanks. Yes that was the answer. Now prints fine. I did notice that unless I have the new layer set to have the "0" layer as the parent then "plotable" defaults back to unticked and won't save as ticked.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2149
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Print problem

Post by Husky » Sun May 06, 2018 11:07 pm

sdev wrote:I did notice that unless I have the new layer set to have the "0" layer as the parent then "plotable" defaults back to unticked and won't save as ticked.
I can't confirm that behavior on Win10. It loads as saved.
Work smart, not hard: QCad Pro

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5644
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Print problem

Post by andrew » Tue May 08, 2018 8:58 am

Layer "Defpoints" is an internal layer of the DXF/DWG format. It is by definition not plottable. Long story short: don't use layer "Defpoints" for anything and just leave it as it is.

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”