QCAD fail to work after 3.23.0.5 install: Solved

Post your question about installing or upgrading QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

QCAD fail to work after 3.23.0.5 install: Solved

Post by J-J » Sun Oct 27, 2019 9:13 am

Hello,
I installed the latest snapshot, 3.23.0.5 (WIN 7-64)
QCAD will not start and I get this error message:
QCAD install error.JPG
QCAD install error.JPG (25.01 KiB) Viewed 1215 times
I tried copying the file from my laptop, message is different, but it won't work either.
JJ

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by Husky » Sun Oct 27, 2019 5:51 pm

Hi J-J,

not sure but it looks like it has to be the correct file version and it needs to be registered:

https://wikidll.com/microsoft/msvcp140-dll
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by J-J » Sun Oct 27, 2019 6:17 pm

Hi Husky,
I reinstalled 3.23.0, it works. The .dll are present in system32. I wonder if they are removed when I uninstall QCAD :?:
JJ

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by Husky » Sun Oct 27, 2019 6:29 pm

J-J wrote:
Sun Oct 27, 2019 6:17 pm
I wonder if they are removed when I uninstall QCAD :?:
How do you uninstall QCAD? Do you use the msi for install uninstall?
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by J-J » Sun Oct 27, 2019 6:49 pm

I always use the installer and Control Panel to uninstall the running version before. This has worked very well since the .msi installer is available.
JJ

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by Husky » Sun Oct 27, 2019 7:17 pm

I've not such good experience with the msi. I use always the zip. Howsoever - I don't think that the msi will remove anything on the Win system, That .dll is used by other programs too and I assume it is part of MS updates. You are on Win7 - maybe that dll is not anymore up to date.

Have you tried to install and run the QCAD zip? Put it in a different directory without uninstalling the 3.23.0 and see what happens.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by Husky » Sun Oct 27, 2019 7:50 pm

Fishing in muddy water but my running 3.23.0.5 isn't using that .dll at all ... e_surprised
Maybe just the msi needs it for installation?
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by J-J » Sun Oct 27, 2019 9:12 pm

OK, I have 3.23.0 running from its directory.
I downloaded the zip into another directory and it won't run either, message is different, though
QCAD install error-2.JPG
QCAD install error-2.JPG (21.06 KiB) Viewed 1180 times
.. I am e_confused
JJ

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by Husky » Sun Oct 27, 2019 9:52 pm

I found an article in the www what has an explanation for what happens in Win7 regarding this warning code. The article is in german - the link is translated by google:

https://translate.google.de/translate?s ... 0xc000007b

I'm curtain you used the correct 32bit or 64bit download link but doublecheck it again just to be sure.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by J-J » Mon Oct 28, 2019 6:23 am

you used the correct 32bit or 64bit download link
yes

I'll try running the sfc scan
thanks
JJ

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6359
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by andrew » Mon Oct 28, 2019 10:00 am

Can you re-download the 3.23.0.5 installer? I've updated the DLLs that are contained in it.

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 417
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install

Post by J-J » Mon Oct 28, 2019 10:19 am

No error message, your update did the trick, thanks Andrew :D
JJ

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6359
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: QCAD fail to work after 3.23.0.5 install: Solved

Post by andrew » Mon Oct 28, 2019 10:26 am

Excellent, thanks for letting me know.

Post Reply

Return to “QCAD Installation and Upgrades”