[solved] Installing QCAD 3.0

Post your question about installing or upgrading QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
pestocat
Junior Member
Posts: 11
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:55 am
Location: Palo Alto CA

[solved] Installing QCAD 3.0

Post by pestocat » Wed Jan 28, 2015 12:26 am

I have the CD for QCAD 3.0, It seems I never installed it 3 years ago when I purchased it. The current instructions on the web site don't seem to be for my early version. Do I need to purchase the latest version or is it available at no new cost.
Thank you

[Edit: Topic moved to relevant forum]

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5603
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Installing QCAD 3.0

Post by andrew » Wed Jan 28, 2015 11:22 am

Our installation instructions at http://www.qcad.org/en/qcad-installation#linux should also work for QCAD 3.0. Only the file names might have changed.

Essentially you can either extract the tar.gz package anywhere you like and then run QCAD from the folder that is created or run the installer (.bin, .run) and then start QCAD from the desktop icon.

Post Reply

Return to “QCAD Installation and Upgrades”