Layer and entities attributes

If you are having problems with QCAD 2.1/2.2, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

Locked
faber
Junior Member
Posts: 21
Joined: Mon Mar 14, 2011 5:15 pm

Layer and entities attributes

Post by faber » Wed Mar 16, 2011 8:24 pm

I have found another "strange" behaviour of Qcad.
This the situation: I have several text in layer "Descrizioni"- color green-; I want to move some words/number in another layer; I select the text to be moved, then edit, then attributes, then I select the desired layer "Numerazione"-color red-, but I leave "unchanged" color, width and line type.
the expected behaviour is to see the text always green.
But it becomes red.

What am I missing??

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6187
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Post by andrew » Wed Mar 16, 2011 8:40 pm

That is correct behavior. The texts have most likely set their color attribute to "ByLayer", so moving them to another layer will affect their color.

Please read up on layers in your e-book chapter "Layers":

"[...] Because of this close relationship between layers and attributes, the attributes are handled by the layer and not by the individual entities. For example if the color of layer Walls is set to blue, all elements on that layer (i.e. all walls) are shown in blue."

faber
Junior Member
Posts: 21
Joined: Mon Mar 14, 2011 5:15 pm

Post by faber » Sat Mar 19, 2011 2:14 pm

thank you, I will do...

Locked

Return to “QCAD 2.1/2.2 Troubleshooting and Problems”