Toolpath bug

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

jvalencia
Active Member
Posts: 47
Joined: Mon Jun 29, 2015 8:26 pm

Toolpath bug

Postby jvalencia » Sun May 21, 2017 6:44 pm

I selected some polylines (from exploded text) and created the tooltpaths.

Some of them are incomplete. I've attached the dxf.

Untitled.png
Untitled.png (10.2 KiB) Viewed 2265 times
Attachments
cancela.dxf
(128.58 KiB) Downloaded 45 times

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Toolpath bug

Postby andrew » Mon May 22, 2017 8:06 am

Please try increasing the Tolerance for joining segments under
Edit > Application Preferences > Modify > Offset

For example to 0.01.

jvalencia
Active Member
Posts: 47
Joined: Mon Jun 29, 2015 8:26 pm

Re: Toolpath bug

Postby jvalencia » Mon May 22, 2017 5:32 pm

At 0.1 tolerance I still see incomplete paths. But the result has improved on other letters.

Untitled.png
Untitled.png (10.97 KiB) Viewed 2248 times

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Toolpath bug

Postby andrew » Mon May 22, 2017 5:38 pm

Note that the path for the A letter looks correct to me (assuming you didn't choose any lead in / lead out).

jvalencia
Active Member
Posts: 47
Joined: Mon Jun 29, 2015 8:26 pm

Re: Toolpath bug

Postby jvalencia » Tue May 23, 2017 7:55 pm

mm you're right on the "A", I'm used to see start and end on the same point (the toolpath).


Return to “QCAD/CAM”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests