CAM simulation problem

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
RobB
Active Member
Posts: 38
Joined: Sun May 26, 2019 4:02 pm
Location: Alpnach, Switzerland

CAM simulation problem

Post by RobB » Fri May 21, 2021 11:40 am

When I open a file with a Toolpath in QCAD, I can select the CAM Simulation panel and it works normal.
However, if I close that file and open another drawing, the CAM simulation panel will not start again. It will only work if I first close and restart QCAD.

To test I made two small files (attached). Open the first one, CAM simulation works; close it file and open the second one, CAM simulation will not start.

Regards, Robert

QCAD/CAM on Linux Mint 20
Version:
3.26.2.0 (3.26.2)
Build Date:
Apr 13 2021
Revision:
57092ea
Qt Version:
5.14.2
Architecture:
x86_64
Compiler:
gcc 5.4.0
Attachments
qcad-gcodetest3.dxf
(115.89 KiB) Downloaded 35 times
qcad-gcodetest4.dxf
(113.14 KiB) Downloaded 39 times
Linux Mint 20 , qcadcam-3.24.3.10-pro-linux-x86_64

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 7818
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: CAM simulation problem

Post by andrew » Fri May 21, 2021 1:04 pm

Thanks for pointing this out.

Bug report at:
https://www.qcad.org/bugtracker/index.p ... sk_id=2241

RobB
Active Member
Posts: 38
Joined: Sun May 26, 2019 4:02 pm
Location: Alpnach, Switzerland

Re: CAM simulation problem

Post by RobB » Sat May 22, 2021 1:18 pm

A related bug (?)
If I have a drawing with several different tool paths and start the Simulation Panel, the panel will always play the first toolpath, independent of which toolpath is enabled / selected.

Robert
Linux Mint 20 , qcadcam-3.24.3.10-pro-linux-x86_64

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 7818
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: CAM simulation problem

Post by andrew » Tue May 25, 2021 7:48 am

Toolpath visibility has currently no effect on simulation. This might change at one point.

Post Reply

Return to “QCAD/CAM”