How do i get architectual symbols on my plans

Drop in here to discuss whatever you want.

Moderator: andrew

yoz7241
Registered Member
Posts: 1
Joined: Sun Apr 10, 2016 1:30 pm

How do i get architectual symbols on my plans

Postby yoz7241 » Sun Apr 10, 2016 1:36 pm

I have just recently purchased the software but I can only find default architectural symbols in the library. How do I get the full symbols as I will need it for electrical layout plans im trying to do. I found them but had to unzip them but its on my desktop now and not in the qcad program which is a nightmare as I need to be able to flick through to what I need. Any help in getting them or where to find them would be great.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 1942
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: How do i get architectual symbols on my plans

Postby Husky » Mon Apr 11, 2016 7:36 am

Hi yoz7241 - welcome to the forum!

yoz7241 wrote:I have just recently purchased the software but I can only find default architectural symbols in the library. How do I get the full symbols as I will need it for electrical layout plans im trying to do. I found them but had to unzip them but its on my desktop now and not in the qcad program which is a nightmare as I need to be able to flick through to what I need. Any help in getting them or where to find them would be great.


You can tell QCAD where to find this customized library source.
Menu / Application Preferences / Widgets / Library Browser

Husky-2016.04.10-01.png
Husky-2016.04.10-01.png (47.64 KiB) Viewed 3750 times


(QCAD will ask you to restart QCAD)

After that launch the Library Browser - update the Database and your new Library List is usable with preview in this Library Browser.

Husky-2016.04.10-02.png
Husky-2016.04.10-02.png (19.7 KiB) Viewed 3750 times


Husky-2016.04.10-03.png
Husky-2016.04.10-03.png (27.01 KiB) Viewed 3748 times


I recommend NOT to use a subdirectory within the QCAD tree - it makes it easier to maintain this customized library with all upcoming QCAD updates ... :wink:
Work smart, not hard: QCad Pro


Return to “Chat”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests