Geschlossener Versatz

Bitte benutzen Sie dieses Forum für Fragen, Kommentare und Probleme im Zusammenhang mit QCAD Professional

Moderators: andrew, Husky

Post Reply
FlyingEaglE
Junior Member
Posts: 20
Joined: Fri Sep 20, 2019 1:34 pm

Geschlossener Versatz

Post by FlyingEaglE » Wed Oct 16, 2019 10:46 am

Hallo,

da ich immer wieder Formen in der abgebildeten Weise zeichnen muss, wollte ich mal fragen ob es da eine Funktion gibt die ich noch nicht entdeckt habe, die es mir einfacher macht.

Ideal wäre es für mich, wenn ich den (beidseitigen) Versatz parallel/gleichzeitig zur Polylinie unter Angabe des Versatzabstandes zeichnen könnte.

Grüße und Danke
Polyline_Versatz.png
Polyline_Versatz.png (22.61 KiB) Viewed 356 times

CVH
Premier Member
Posts: 283
Joined: Wed Sep 27, 2017 4:17 pm
Location: Belgium; Antwerp

Re: Geschlossener Versatz

Post by CVH » Fri Oct 18, 2019 6:39 am

Sorry for my reply in English.

This is something I also encounter frequently.
On closed forms its a two click solution but not on open forms.

It could be considered as an enhacement of the Poly Offset tool.
Or as an new Envelope Offset tool.

I would keep the options Round/Miter Join.

On open forms I would prefer to have the choise on how to close.
  • Connecting the endings.
  • Same offset from endings.
  • Round offset from endings.
As engraver the last option in combination with Round Join would be my 'cutted area'.

I have entered a feature request FS#1976 :wink:
https://www.qcad.org/bugtracker/index.p ... sk_id=1976

Regards,
CVH
Attachments
EnvelopeEndings.png
EnvelopeEndings.png (13.58 KiB) Viewed 319 times
QCADpro 3.23.0.0 / win7pro 32 bit / 4GB / 1e generation i7 2.6Ghz / HDD GeForce GT 520

FlyingEaglE
Junior Member
Posts: 20
Joined: Fri Sep 20, 2019 1:34 pm

Re: Geschlossener Versatz

Post by FlyingEaglE » Mon Nov 04, 2019 7:27 pm

No idea?

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2730
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Geschlossener Versatz

Post by Husky » Mon Nov 04, 2019 8:22 pm

FlyingEaglE wrote:
Mon Nov 04, 2019 7:27 pm
No idea?
CVH hat seine Idee kundgetan und auch ein Feature request eingereicht. Ob und wann sich dem angenommen wird ist abzuwarten.

Ich sehe momentan nur eine Möglichkeit Klicks für die Erstellung zu sparen: Falls nicht immer nur eine Form sondern 5, 10, 20 Formen zur gleichen Zeit angefertigt werden könnten kann man das Ganze Erstellungsmäßig optimieren.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Post Reply

Return to “QCAD Professional”